Tuesday, 23 August 2011

Terbangkit daripada lamunan


Berpijak Pada Bumi Yang Nyata

 Ukur Baju Pada Badan Sendiri


Masakan sejemput mahu menyangkah segantang

Kalau tak bermeriam, lebih baik diam



Oleh sebab kata2 yang diatas,
lamunan aku terhenti.
Terhapus Fantasi, tercipta realiti.

Sekian.

*sumber http://peribahasamelayu.com

Saturday, 20 August 2011

PLASTIK, sampah paling banyak atas dunia.

Pada satu masa dahulu.
Aku bukak FB,
Menceritakan ttg "K-POP MALAYSIA"
Group yg megah dgn name 24:7. (Da tukar MAX 247)
Lalu.....
Ternampak beberapa gambar.






Gmbr diatas suda pasti untuk tujuan mmpromosikan group mereka.
TAPI....

persoalan disini, ape motif diorg bergambar mcm 2?????
1. Bajet Ensem???
2. Bajet Though???
3. Bajet Putih???
4. Bajet Stylo???

Dan persoalan seterusnye, apakah reaksi yg mereka harapkan setelah org ramai melihatnye??
1. Kagum??
2. Minat??
3. Menjadikan sbagai idola??
4. Buat wallpaper??
5. Wat poster tampal bilik??
6. Puji??



Kemudian Mereka Menyajikan satu video debut mereka...

AWAS VIDEO MEMUALKAN!!

Lirik : Sgt la sakai...
Suara : da autotune pun xsedap
Tarian : Senam robik makcik2 time pagi2.
Video : Menjelekkan!


Hasil daripada video ini : 
(20 August 2011, 6:37 PM)
(GMT +8:00)


Pelbagai tomahan, kritikan, hinaan, pengkejian, kemencarutan telah dilempar kepada hasil video ini.
Anda boleh tgk sndiri dkat komen2 video tersebut.
Namun begitu ade bbrape individu yg cube mmpertahankan "kebagusan dan kehebatan" video ini.
Antara nye (berdasarkan screen name youtbe account) :
1. MrJuril82
2. yamanyamani123
3. ade lg.. x igt...
Mungkin insan2 ini dan bbrpe rakannye yg like. 
Dan dibawah adalah capture2 sakai video mereka




KASUT BERKEPAK?????


VAN PERSIARAN???

(trademark yg bajet2 cute)
YIK!! JIJIK!!

Bajet2 ramai la pompuan minat...
HAPEKEJADAH!

Kepada MAX24:7..



Tribute To MAX 24:7


Jadilah diri sendiri...
Anda xkan jd korea SELAMENYE!!!




Van yg digunakan dalam video..
NOOB!



Friday, 19 August 2011

Pose

Ihya Ramadhan!
Ramadhan Karim!


Selingan Video Menarik Utk Bulan Ramadhan

Mcm bese, bile pose mula la naluri tido membuak2.
Ntah kenape dan bagaimane bende nie bleh berlaku aku pun xtaw.
Bukan ckp kat org laen kuat tido, tp aku sndri.
-_____-"

"Tido lame2 bleh jd gemuk"
"Tido lame2 nnt giler"
"Tido lame2 melemahkan otak"
"Tido lame2 karang pening kepale"
"Tido lame2......... (dan laen2 lgi)~
Nie sume mak aku penah ckp.Tp aku ttp buat.
Dgn alasan "Tido kan Ibadah........."
**Tido yang sunat 20 minit sahaje. Kalo lebih xdenye.




Patutnye bulan ramadhan byk2kan ibadah laen.
Bace al-quran, zikir, selawat, sedekah, qiamullai dan sebagainye.

Jd, ape yg nak ckp kali nie sbnrnye... sy nak ucapkan.

SELAMAT BERPUASA!!!
DARIPADA SAYA,ISTERI2 DAN ANAK2.
(^_^)

Wednesday, 17 August 2011

Anda Tahu Apa Itu "Vlogger"

Selalu dgr "Blogger".
Tp adakah tahu apa itu "Vlogger"?

Kpd yg tahu, tahniah. Kpd yg x, nie nak bgtaw.

Vlogger lebih kurg mcm blogger. Cume mereka mediumnye adalah VIDEO.

Senarai TOP 10 Vlogger
1.Matluthfi90
http://www.youtube.com/matluthfi90
2.Anwar Hadi
http://www.youtube.com/user/IniAnwarHadi
3.Maria Elena
http://www.youtube.com/user/shortnap
4.Aiman Azlan
http://www.youtube.com/aimanazlan90
5.Polkadot Doughnut
http://www.youtube.com/maccaboyz91
6.Shahrincool
http://www.youtube.com/shahrincool
7.Van Deanvar
http://www.youtube.com/VanDeanvar
8.Afiqsays
http://www.youtube.com/afiqsays
9.MentolPecah
http://www.youtube.com/mentolpecah
10.Kyopropaganda
http://www.youtube.com/kyopropaganda
(Nie susunan mngikut populariti berdasar jumlah Subcriber. May 2011)


Yg nie antara video yg bez.
So, ape yg disampaikan. Diorg nie sgt kreatif lebih2 lg matluthfi90 nie. Tonton la same2....
Simple, lawak dan bermesej.

Die nie da kuar TV da pun. kat REMAJA.


Kalo tgk video nie anda pasti lebih paham.
So, enjoy~

*dalam byk2 vlogger Kyoproganda dgn Matluthfi90 je aku subscribe. (^_^)

Tiada Lebih Awal Daripada Post Yang Ini



Assalamualaikum
Salam Sejahtera.
Hye!

Dituju kepada sume yg membace same ade scare sngaje, x sngaje, rela tau terpakse yg mmbace post.
Da lame rase nak tulis blog tp baru skrg menjadi realiti.
jgn tanye kenape. sbb mmg xde sbb.
(^_^)


Dalam cter "aku tak bodoh", amy mastura marah anak dye tulis blog dgn sbb2 tertentu. (nak taw lebih lanjut tgk sndiri).
Dye ade kate "Jadi blogger bleh kene tangkap ISA".
lawak gile statement (kalo amek taw pasal politik je paham). 

Ini Poster cter "Aku Tak Bodoh"
(cter nie lawak la jgak)


Jadi, aku terpikir. mungkin jgak aku kene tangkap. 
-_____-"
tp aku truskan jgak menulis blog. bwahahahaha.
untuk mengelakkan drpd kene tangkap aku kene la tulis berhati2..

oleh sebab itu, kalo ade ape2 post / komen / gambar atau laen yg menyentuh senstivity sila bgtaw scepat mungkin supaya aku x kene tangkap.
Kate-kate : Slamat membace kepada yang sudi!